Åpent kjøp

i 30 dager

Gratis frakt

Fra 700,-

Gratis retur

i 30 dager

Hockeykjelke med spesialstøpt sete og utstyr til Paraishockey

Vi i Nordic Hockey tilbyr utstyr som er nødvendig for å kunne spille paraishockey i Norge. Vi er leverandør av Mobility Sports hockeykjelker, som kan leveres sammen med våre egne spesialstøpte hockeyseter. Disse setene gir en unik spesialtilpasning som kan minske helsemessige utfordringer under aktivitet, og som gir en forbedret mestringsfølelse på isen. Blant tilleggsutstyr til kjelkene har vi Warrior paraishockeykøller, våre egne Snipe FX88 paraishockeykøller, og Bladetech DLC skøytestål. 

Spillere med funksjonsnedsettelser kan søke på disse produktene via NAV Hjelpemiddelsentral. Våre produkter finner du registrert her

De spesialstøpte setene blir støpt og formet etter et svært nøyaktig avtrykk av spillernes underkropp, noe som gir en utrolig stabilitet og mestringsfølelse på isen. 

 

Mobility Sports hockeykjelker

Vi tilbyr tre forskjellige hockeykjelker fra den amerikanske produsenten Mobility Sports, som vi kan montere sammen våre egne formstøpte seter. 

Mobility Sports hockeykjelker

Mobility Sports Transformers Hockeykjelke

Mobility Sports Transformers er en hockeykjelke som passer best for nybegynnere og litt erfarne spillere. Den er lett å justere og tilpasse, og finnes i ulike bredder og lengder. 

 

STANDARDUTSTYR:

• Finnes i tre forskjellige lengder (målt fra bak i setet til fothviler):
Small – 68-94 cm
Medium – 84-109 cm
Large – 99-124 cm

• Sete i ABS-plast i størrelsene 10, 12, 14, 16 og 18 tommer bredde

• Avtagbar og vaskbar polstring inni setet med kuldebarriere-egenskaper

• Setereimer med jekkemekanisme

• Vinkeljusterbar seteinnfesting, kan heves inntil 5 cm

• Hvilereim til føttene

• Festereim til føttene med jekkemekanisme

• Fire valg for bredde på fronten: 7, 8, 9(standard) og 10 tommer

• Tre forskjellige avstandsholdersett for skøytestålholder med bredde fra 1,27 cm til 10,16 cm

• 1 par skøytestål

Ved søknad til NAV Hjelpemiddelsentral er HMS-artikkelnummeret på Mobility Sports Transformers Hockeykjelke 297018. Du kan lese mer om Mobility Sports Transformers Hockeykjelke på Hjelpemiddeldatabasen.

Mobility Sports Transformers hockeykjelke
Mobility Sports Transformers hockeykjelke samlet

Mobility Sports Wave Hockeykjelke

Mobility Sports Wave er en hockeykjelke som passer best for middels erfarne til mer erfarne spillere. Den er lett å justere og tilpasse, og finnes i ulike bredder og lengder. 

 

STANDARDUTSTYR:

• Finnes i tre forskjellige lengder (målt fra bak i setet til fothviler):
Small – opp til 76 cm
Medium – opp til 101 cm
Large – opp til 127 cm

• Sete i ABS-plast i størrelsene 10, 12, 14, 16 og 18 tommer bredde

• Avtagbar og vaskbar polstring inni setet med kuldebarriere-egenskaper

• Setereimer med jekkemekanisme

• Vinkeljusterbar seteinnfesting, kan heves inntil 5 cm

• Hvilereim til føttene

• Festereim til føttene med jekkemekanisme

• Tre valg for bredde på fronten: 6 (dobbelamputert), 8 og 9 (standard) tommer

• Tre forskjellige avstandsholdersett for skøytestålholder med bredde fra 1,27 cm til 10,16 cm

• 1 par skøytestål

Ved søknad til NAV Hjelpemiddelsentral er HMS-artikkelnummeret på Mobility Sports Transformers Hockeykjelke 297019. Du kan lese mer om Mobility Sports Transformers Hockeykjelke på Hjelpemiddeldatabasen.

Mobility Sports Wave hockeykjelke

Mobility Sports Goalie Hockeykjelke

Mobility Sports Goalie Hockeykjelke er spesialtilpassset for keepere. Den er lett å justere og tilpasse, og finnes i ulike bredder og lengder. 

 

STANDARDUTSTYR:

• Finnes i fire forskjellige lengder (målt fra bak i setet til fothviler):
Small – 61-76 cm
Medium – 76-91 cm
Large – 91-106 cm
Xlarge – 106-122 cm

• Sete i ABS-plast i størrelsene 10, 12, 14, 16 og 18 tommer bredde

• Avtagbar og vaskbar polstring inni setet med kuldebarriere-egenskaper

• Setereimer med jekkemekanisme

• Hvilereim til føttene

• Festereim til føttene med jekkemekanisme

• Leveres med 1 par “plaststål” og 1 par skøytestål

• 10 cm bredde mellom stålene er standard. Kan justeres smalere hvis ønskelig

Ved søknad til NAV Hjelpemiddelsentral er HMS-artikkelnummeret på Mobility Sports Transformers Hockeykjelke 297020. Du kan lese mer om Mobility Sports Transformers Hockeykjelke på Hjelpemiddeldatabasen.

Mobility Sports Goalie hockeykjelke

Nordic Hockey Spesialstøpt sete til Paraishockey

Vi er veldig stolte over å kunne tilby spesialstøpte seter til paraishockeyspillere i Norge. Vi mener dette er den største utviklingen det norske paraishockeymiljøet har sett de siste 15 årene.  

For å kunne lage et så bra produkt som mulig har vi inngått et samarbeid med ortopediingeniører hos Moss Ortopedisk Klinikk AS. De er eksperter på tilpasninger av blant annet ortoser og benproteser. Her tas det individuelle mål, tilpasninger og justeringer for hver enkelt. Prosessen er mye lik som den vi var på utkikk etter for de spesialstøpte setene. Med deres ekspertise sammen med våre 35 års erfaring med paraishockey så har vi klart å utvikle et produkt paraishockeyspillere i Norge er veldig godt fornøyd med. 

 

Standardsete vs. nytt spesialstøpt sete

Ovenfor vises de nye spesialstøpte setene til en spiller, sett ovenfra og fra siden. Nederst vises scan av det samme setet markert med gul farge, sammenlignet med det gamle standardsetet hos den samme spilleren markert med grå farge.

Sammenligning Nordic Hockey spesialstopte seter scaled

Her vises tydelig hvor store forskjellene egentlig er. Det gamle setet følger ikke kroppsfasongen til spilleren, som fører til mye hulrom inni setet og for mye bevegelse og friksjon. Setet er for stort for spilleren, og det tar ikke hensyn til skjevheten i ryggen som spilleren har. Når spilleren strammer til reimene som skal holde kroppen på plass i setet, så vil det skape ubehag på venstre bakside fordi seteryggen ikke følger kroppsformen. 

Fordeler ved å benytte Nordic Hockey spesialstøpt sete
  • De nye spesialstøpte setene vil følge kroppsfasongen til spilleren ved at vi tar et svært nøyaktig avtrykk (scan) av setepartiet og ryggen. 
  • Det blir utformet en spesialtilpasset skrittkile sammen med et spesialtilpasset lokk, som tetter alle hulrom inni setet og som gjør at spilleren sitter svært stabilt.
  • Siden det spesialstøpte setet følger kroppsfasongen vil det skape et jevnt trykk over kroppsdelene slik at spilleren unngår farlige trykkpunkter i setet. På den måten unngår de å få vondt i kroppen under og etter aktivitet, de reduserer faren for trykk- og gnagsår samt avklemming på store årer og nerver. 
  • For spillere med fremtredende sitteknuter legger vi inn ekstra polstring i setet for å beskytte det området ekstra. Setet vil fortsatt følge kroppsfasongen, bare med litt mykere parti der sitteknutene er. 
  • Avtrykket som tas av setepartiet og ryggen tar hensyn til mulige skjevheter og asymmetrier spilleren kan ha. Det kan være skoliose i ryggen, skjevhet i bekkenet eller skjev fotstilling. Det spesialstøpte setet vil bli formet nøyaktig slik at det formes rundt mulige skjevheter i kroppen.
  • Enkeltamputerte spillere med en kort benstump vil få et sete som formes rundt benstumpen, som beskytter alle kroppsdelene inni setet og som samtidig holder alt på riktig plass uten noen form for uønsket bevegelse. 
  • Dobbeltamputerte spillere får et sete der det monteres på et ekstra beskyttelsesskall foran og rundt benstumpene. Hele underkroppen vil da være beskyttet inni setet. 
  • Setene er produsert med et stivere plastmateriale som gjør at spilleren blir mer stabil, setet absorberer støt bedre og er tryggere å bruke. 
  • Vi benytter et balanseverktøy når vi skal montere det spesialstøpte setet på hockeykjelken. Vi sjekker spillerens vektfordeling over skøytestålene, for å sikre at vekten er sentrert på midten slik at spilleren skal kunne klare å svinge like godt begge veier. Det gjøres også for at spilleren skal føle at han eller hun sitter stabilt over skøytestålene. 

Målet er at hver spiller skal kunne få en god opplevelse med paraishockey ved bruk av Nordic Hockey spesialstøpt sete – uansett funksjonshemming og utgangspunkt. 

Ved søknad til NAV Hjelpemiddelsentral er HMS-artikkelnummeret på Nordic Hockey Spesialstøpt sete 288839. Setene kan søkes på enten sammen Massive Blade Hockeykjelke (HMS art.nr: 288838), eller alene hvis du ønsker å benytte din nåværende hockeykjelke. Vi ordner uansett med montering av setet på den hockeykjelken du ønsker å benytte. 

Tilbehør til paraishockey

For å kunne spille paraishockey har du behov for to paraishockeykøller, en venstre og en høyre. Vi har to varianter fra hockeyprodusenten Warrior. Og vi har våre egne “Snipe FX88” paraishockeykøller. Du kan bla nederst i vår brosjyre for å finne de ulike artikkelnumrene hos Hjelpemiddelsentralen. Du trenger også to pigger (HMS art.nr: 288097) på hver hockeykølle som monteres på endene av køllen, som brukes for å kunne forflytte seg fremover på isen. Vi har også skøytestål fra Bladetech (HMS art.nr: 287575) som er veldig motstandsdyktige mot hakk og ujevnheter. 

Warrior paraishockeykøller

Warrior Paraishockeykøller er velprøvde og solide køller som brukes mye internasjonalt. De kommer i to forskjellige varianter, og passer for de spillerne som sitter høyere i kjelken. 

Warrior paraishockeykøller har en brattere vinkel mellom skaft og kølleblad sammenlignet med køllene Snipe FX88 og Frontier. Med køller fra Warrior kan du sitte høyere i kjelken og samtidig kunne ha køllebladet flatt i isen når du behandler pucken. Det å kunne ha køllebladet flatt i isen er essensielt for å kunne føre pucken, legge pasninger og å skyte.

 Køllene blir levert i to varianter. Den ene med et ganske rett kølleblad (Regular), og den andre med buet kølleblad (Hook).

Warrior Paraishockeykøller

Snipe FX88 paraishockeykøller

Paraishockeykøllene “Snipe FX88” fra Nordic Hockey AS finnes i tre forskjellige varianter med forskjellig flex. Ved å kunne velge mellom tre forskjellige varianter vil brukerne kunne finne den type hockeykølle som passer spillestil og funksjonsnivå best mulig. 

Snipe FX88 gjør det mer behagelig å ta i mot pasninger. Dette er fordi køllene kommer med en mykere flex, som gjør at bladet demper pasninger bedre. Den myke flexen vil kunne gi mer kraft i skuddene for brukere som ikke har god armstyrke. I tillegg vil de gjøre dette lettere for spillere med mer armstyrke. Disse køllene vil derfor kunne passe flere funksjonsnivå.

Snipe FX88 Paraishockeykøller
Snipe FX88 Paraishockeykøller

Bladetech DLC skøytestål til paraishockey

Bladetech skøytestål til paraishockey passer de fleste hockeykjelker på markedet. De er laget med “Diamond-Like Coating (DLC)” – et belegg som gjør de ekstra motstandsdyktige mot hakk og ujevnheter.

Belegget på skøytestålene og kvaliteten på stålet gjør at de er stivere og responderer bedre på bevegelsene til spilleren. Skøytestålene gir bedre gli, de gir mer presise svinger, de gir et bedre og sikrere grep, og de står i mot bedre ved stopp. Dette vil gi en bedre mestringsfølelse på isen.

Skøytestålene er mer holdbare enn lignende stål på markedet. De må slipes sjeldnere, og varer derfor lenger.

Bladetech skøytestål til paraishockey